EN 17446:2021 standard CEN/TC 191 "Fasta brandsläckningssystem" har utarbetats av den tekniska kommittén.
Följande information är anmärkningsvärd i standardtexten.
Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Norra, Tyskland, Österrike Republiken Makedonien, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet och Storbritannien. När EN 17446:2021-standarden granskas i detalj av professionella, kommer det att ses att det finns information om systemdesign, testning och registrering av det designade systemet för att göra ett industrikök brandsäkert.
När EN 17446:2021-standarden granskas i detalj av professionella, kommer det att ses att det finns information om systemdesign, testning och registrering av det designade systemet för att göra ett industrikök brandsäkert.
Standarden består av följande huvudavsnitt.
Detta dokument specificerar de minimikrav som gäller för konstruktion, installation, drift, testning och underhåll av fasta automatiska brandsläckningssystem för köksskydd som täcker matlagningsapparater, fläkt, filter och bakre filtervolym samt luftutloppskanaler. Detta dokument innehåller också krav på struktur och komponentprestanda som är tillämpliga på vissa typer, konstruktioner, storlekar och arrangemang av förkonstruerade köksbrandsläckningssystem.
Följande dokument hänvisas till i texten på ett sätt att en del eller allt innehåll utgör kraven i detta dokument.
EN 17446:2021 standard Termer och definitioner
Information om termer och definitioner som används i standardtexten ingår.
ISO och IEC underhåller sina terminologiska databaser på:
— IEC Elektropedia: Tillgänglig på https://www.electropedia.org/ .
— ISO Online skanningsplattform: tillgänglig på https://www.iso.org/obp
Hur man designar köksbrandsläckningssystemet, information om systemets minimi- och maximikrav och hur man tillämpar parametrarna i systemmanualen förklaras.
Den innehåller information som säkerställer att köksbrandsläckningssystemet installeras, tas i drift och underhålls regelbundet av personer som utbildats av tillverkaren i enlighet med systemmanualen.
Köksbrandsläckningssystemet innehåller information inklusive installation, drift, påfyllning, inspektions- och underhållsinstruktioner och förkonstruktionsvillkor.
Det finns information om testprocesserna för varje matlagningsapparat som förväntas användas med Kitchen Fire Extinguishing System. Det är den viktigaste informationen i standardinnehållet.
Sammanfattningsvis;
Testerna utförs av ett ackrediterat oberoende testlaboratorium enligt EN ISO/IEC 17025
Den information som ska ingå i testrapporten för Kitchen Fire Extinguishing System ges. Den innehåller information om att registrera alla typer av händelser som upplevts under alla möjliga observationer och tester, tillsammans med deras kommentarer.
Copyright © 2021