Defender DC serie. det första släcksystemet som avprovats och godkänts enligt EN17446:2021 (ISO/IEC 17065)

Defender dm serie. Uppfyller kraven enligt NFPA 17A samt avprovat och godkänt av LPCB 


EN 17446 Godkänt kökssläckningssystem - (Defender DC-serien)



  • DEFENDER DC Serien Kökssläcksystem är Europas första EN 17446:2021 godkända system.
  • Den har certifierats av BSI Group Eurasia med certifikat KITEMARK KM781554
    Klicka för att verifiera certifikatet.
  • DEFENDER DC Series Kökssläcksystem Brandtester utfördes i tillverkarens test- och experimentlaboratorium under vittnesbörd av BSIs testingenjör. Systemet klarade alla tester framgångsrikt och tilldelades EN 17446:2021-certifikatet.
  • DEFENDER DC Series kökssläckningssystem uppfyller helt kraven i EN 17446:2021, vilket är en ny standard.

Grundläggande information om standarden EN 17446:2021 (EN 17446:2021 Brandsläckningssystem i storkök - Systemdesign, dokumentation och testkrav)

Standardförord

EN 17446:2021 standard CEN/TC 191 "Fasta brandsläckningssystem" har utarbetats av den tekniska kommittén.
Följande information är anmärkningsvärd i standardtexten.

  • Denna europeiska standard bör ges status som nationell standard genom publicering av samma text eller meddelande om godkännande senast i februari 2022, och motstridiga nationella standarder bör upphävas senast i februari 2022.
  • Enligt CEN-CENELECs interna bestämmelser är de nationella standardiseringsorganen i följande länder skyldiga att implementera denna europeiska standard:

    Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Norra, Tyskland, Österrike Republiken Makedonien, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet och Storbritannien. När EN 17446:2021-standarden granskas i detalj av professionella, kommer det att ses att det finns information om systemdesign, testning och registrering av det designade systemet för att göra ett industrikök brandsäkert.

När EN 17446:2021-standarden granskas i detalj av professionella, kommer det att ses att det finns information om systemdesign, testning och registrering av det designade systemet för att göra ett industrikök brandsäkert.

Standarden består av följande huvudavsnitt.

Omfattning av standarden EN 17446:2021

Detta dokument specificerar de minimikrav som gäller för konstruktion, installation, drift, testning och underhåll av fasta automatiska brandsläckningssystem för köksskydd som täcker matlagningsapparater, fläkt, filter och bakre filtervolym samt luftutloppskanaler. Detta dokument innehåller också krav på struktur och komponentprestanda som är tillämpliga på vissa typer, konstruktioner, storlekar och arrangemang av förkonstruerade köksbrandsläckningssystem.

Normativa referenser som refereras till av EN 17446:2021-standarden

Följande dokument hänvisas till i texten på ett sätt att en del eller allt innehåll utgör kraven i detta dokument.

  • EN 3-7:2004+A1:2007, Bärbara brandsläckare - Del 7: Specifikationer, prestandakrav och testmetoder
  • EN 3-8, Bärbara brandsläckare - Del 8: Ytterligare krav till EN 3-7 för konstruktion, tryckmotstånd och mekanisk provning för brandsläckare med ett maximalt tillåtet tryck lika med eller mindre än 30 bar
  • EN 1860-2, Verktyg, fasta bränslen och eldstäder för grill - Del 2: Grillkol och grillkolbriketter - Krav och testmetoder

EN 17446:2021 standard Termer och definitioner

Information om termer och definitioner som används i standardtexten ingår.
ISO och IEC underhåller sina terminologiska databaser på:

— IEC Elektropedia: Tillgänglig på https://www.electropedia.org/ .
— ISO Online skanningsplattform: tillgänglig på https://www.iso.org/obp

EN 17446:2021 Standard Design- och systemkrav

Hur man designar köksbrandsläckningssystemet, information om systemets minimi- och maximikrav och hur man tillämpar parametrarna i systemmanualen förklaras.

EN 17446:2021 Standard idrifttagning, installation och underhållsprocedurer

Den innehåller information som säkerställer att köksbrandsläckningssystemet installeras, tas i drift och underhålls regelbundet av personer som utbildats av tillverkaren i enlighet med systemmanualen.

EN 17446:2021 Standard Systemguidekrav

Köksbrandsläckningssystemet innehåller information inklusive installation, drift, påfyllning, inspektions- och underhållsinstruktioner och förkonstruktionsvillkor.

EN 17446:2021 Standard Testmetoder

Det finns information om testprocesserna för varje matlagningsapparat som förväntas användas med Kitchen Fire Extinguishing System. Det är den viktigaste informationen i standardinnehållet.

Sammanfattningsvis;

Testerna utförs av ett ackrediterat oberoende testlaboratorium enligt EN ISO/IEC 17025

  • Brandsläckningstester på matlagningsapparater
  • Stänktest av brinnande olja i matlagningsapparater
  • Stänktest av matolja på matlagningsapparater
  • Kåpa och luftkanalssläckningstest
  • Plenumsläckningsprov
  • Wet Chemichal Agent distributionstest

EN 17446:2021 standardtestrapport (brandtester, korrosionstester och åldringstester)

Den information som ska ingå i testrapporten för Kitchen Fire Extinguishing System ges. Den innehåller information om att registrera alla typer av händelser som upplevts under alla möjliga observationer och tester, tillsammans med deras kommentarer.